Dušená tykev s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 7 mg
- Draslík 591.1 mg
- Vláknina 5226.3 mg
- Vitamín A 5226.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Pokryjeme ji oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vše zakapeme olejem, přilijeme trochu vody a dusíme.
-
2
Během dušení zeleninou nemícháme, kastrolem jen občas potřeseme.