Pórek v bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pórek
  • 200 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 3.5 mg
  • Draslík 528 mg
  • Vláknina 9200 mg
  • Vitamín A 9200 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm.

  • 2

    V hrnci nad párou vaříme pórek v mírně osolené vodě asi 5 minut doměkka. Potom slijeme a vývar uchováme.

  • 3

    Pórek až při podávání zalijeme bešamelem promíchaným s trochou odloženého vývaru.

Komentáře k receptu