Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 22 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 713.7 mg
- Vláknina 19930.2 mg
- Vitamín A 19930.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře promytou pohanku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a vaříme ji 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila. Poté ji scedíme přes síto a odkapanou pohanku dáme do mísy.
-
2
Omytý a oloupaný zázvor jemně nastrouháme do mísy. Očištěnou jarní cibuli, malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi na rozehřátém másle cibuli s pórkem podusíme, přidáme na kolečka očištěnou baby karotku a společně ji s cibulí a pórkem krátce osmažíme. Pak všechnu zeleninu přidáme s odkapanou pohankou k zázvoru. Sálát promícháme a podle chuti ho dosolíme a dochutíme špetkou kurkumy. Mírně teplý salát dáme na talíře, přidáme k němu teplé pečené kuřecí maso a podáváme.