Zapékaný slaneček s karotkou a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 38 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 428.2 mg
- Vláknina 5683.2 mg
- Vitamín A 5683.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy s 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme. Poté slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Filety ze slanečků nákrájíme na menší plátky.
-
2
Očistíme a omyjeme karotku, pastinák a pórek. Zeleninu pokrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem (3 lžíce), plátky slanečků položíme na dno, na ně dáme vrstvu karotky s pastinákem a vrstvu pórku. povrch zeleniny pokapeme rozpuštěným máslem (3 lžíce), přelijeme zakysanou smetanou, posypeme strouhankou a dáme do předehřáté trouby na 180-200 °C péct. Pečeme přibližně 45 minut dozlatova.