Mořský ďas s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mořský ďas
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 40 ml Olej olivový
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 15.6 mg
  • Draslík 481.8 mg
  • Vláknina 4742.3 mg
  • Vitamín A 4742.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si všechny suroviny. Opláchnutý pórek nakrájíme na kolečka. Zázvor nastrouháme a lusky pokrájíme na polovinu. Ryby nakrájíme na cca 2 cm velké kousky a vyndáme z nich kosti.

  • 2

    Wok pánev rozpálíme a přidáme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek a přidáme zázvor. Po minutě přidáme rybu, po další minutě fazolky. Dusíme tři minuty za stálého míchání. Poté přidáme pórek a vše zalijeme sójovou omáčkou a dochutíme solí s pepřem dle vlastní chuti. Vše už jen rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu