Pórková polévka s mangem a garnátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 19 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 23.1 mg
- Draslík 331.5 mg
- Vláknina 5620 mg
- Vitamín A 5620 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na kolečka, mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme mletý zázvor, promícháme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se víno neodpaří. Přilijeme vývar, smetanu, přidáme pórek a jakmile polévka přejde varem, rozmixujeme ji. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
V pánvi roztavíme máslo, přiložíme garnáty, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a osmažíme.
-
4
V jiné pánvi na másle rozpustíme cukr, přisypeme mango, orestujeme a odstavíme.
-
5
Doprostřed polévkových talířů vložíme mango, přelijeme pórkovou polévkou a navrch položíme garnáta.