Kmínové brambory s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 10 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 1191.9 mg
- Vláknina 15700.2 mg
- Vitamín A 15700.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a osušené nakrájíme na jemné plátky.
-
2
Pórek omyjeme, podélně nařízneme a nakrájíme i s natí na kolečka.
-
3
V pánvi rozehřejeme tuk a brambory na něm 5 minut smažíme. Pak přidáme pórek, přisypeme kmín, opepříme a osolíme, a smažíme ještě 10 minut, až brambory mají zlatavou barvu a jsou měkké. Během smažení je občas obrátíme, aby se usmažily rovnoměrně z obou stran.