Vepřová panenka se smrži a ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1462 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 163.7 mg
- Draslík 1201 mg
- Vláknina 7490 mg
- Vitamín A 7490 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší proužky (přibližně 8cm). Na pánvi necháme rozpustit 40 g másla, pórek na něm osmahneme, dokud nezesklovatí. Následně přilijeme vývar a dalších 10 minut dusíme. Troubu předehřejeme na 200°C.
-
2
Pórek vložíme do zapékací formy. Zbytek másla smícháme s moukou, vytvoříme si na pánvi jíšku a pórkový vývar jí zahustíme. Přidáme sýr, vše osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.
-
3
Houby řádně očistíme, rozkrojíme na půlky, osmahneme na polovině másla a nasypeme k pórku. Následně houby s pórkem zalijeme omáčkou a necháme v troubě péct 25 minut.
-
4
Maso opláchneme, necháme oschnout, zarolujeme je do plátků slaniny. Na zbytku přepuštěného másla smažíme okolo 7 minut. Následně dochutíme solí, pepřem a necháme 10 minut bokem. Maso naporcujeme, podáváme s pórkem, houbami a omáčkou.