Vepřová panenka se smrži a ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pórek
  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 700 g Vepřová panenka
  • 200 g Smrže čerstvé
  • 10 ml Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 5 ml Muškátový oříšek
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1462 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 1201 mg
  • Vláknina 7490 mg
  • Vitamín A 7490 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší proužky (přibližně 8cm). Na pánvi necháme rozpustit 40 g másla, pórek na něm osmahneme, dokud nezesklovatí. Následně přilijeme vývar a dalších 10 minut dusíme. Troubu předehřejeme na 200°C.

  • 2

    Pórek vložíme do zapékací formy. Zbytek másla smícháme s moukou, vytvoříme si na pánvi jíšku a pórkový vývar jí zahustíme. Přidáme sýr, vše osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.

  • 3

    Houby řádně očistíme, rozkrojíme na půlky, osmahneme na polovině másla a nasypeme k pórku. Následně houby s pórkem zalijeme omáčkou a necháme v troubě péct 25 minut.

  • 4

    Maso opláchneme, necháme oschnout, zarolujeme je do plátků slaniny. Na zbytku přepuštěného másla smažíme okolo 7 minut. Následně dochutíme solí, pepřem a necháme 10 minut bokem. Maso naporcujeme, podáváme s pórkem, houbami a omáčkou.

Komentáře k receptu