Salát z hovězího masa, zeleniny a želé

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 2.5 g Česnek
  • 6 g Cukr krupice
  • 12 g Cukr krupice
  • 4.5 g Cibulka jarní
  • 50 g Řeřicha
  • 2 g Paprika červená
  • 100 g Hovězí kýta
  • 10 g Fazole mungo
  • 2 g Řasa Nori
  • 300 g Želatina plátková
  • 1 g Sůl sezamová
  • 2 g Sůl sezamová
  • 13 ml Omáčka sójová
  • 13 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 76.4 mg
  • Draslík 150.4 mg
  • Vláknina 388.5 mg
  • Vitamín A 388.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Dáme si vařit vodu a zalijeme jí želatinu nakrájenou na dlouhé, tenké proužky. Necháme je okapat a smícháme se sezamovým olejem, který jsme ochutili solí. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a smícháme ho s kořenící omáčkou.

  • 3

    Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky, kořen řeřichy očistíme a propláchneme ho pod vodou. Červenou papriku zbavíme jádřince, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejné proužky jako maso. Vejce rozmícháme se špetkou soli a usmažíme z něj omeletu na rozpáleném stolním oleji. Omeletu necháme vychladnout a potom ji nakrájíme na nudličky, velké asi centimetr, kterými pokrm posypeme na závěrečnou ozdobu.

  • 4

    Na 1 lžíci rozpáleného sezamového oleje orestujeme proužky masa. Nad vroucí vodou v páře spaříme výhonky munga se solí a řeřichu. Řeřichu potom nakrájíme na kousky. Mořskou řasu orestujeme na pánvi ve zbylém sezamovém oleji a potom ji rozmačkáme. Servírujeme tak, že smícháme okořeněné želé s proužky masa, výhonky Munga, kousky řeřichy a salát zalijeme octovou sójovou omáčkou. Salát ozdobíme tenkými proužky papriky, omeletou a mořskou řasou.

  • 5

    Kořenící omáčka: sójovou omáčku smícháme s cukrem, nasekanou cibulkou a česnekem, sezamovou solí a sezamovým olejem. Omáčku okořeníme pepřem.

  • 6

    Octová sójová omáčka: sójovou omáčku smícháme s octem, lžičkou cukru a sezamovou solí.

Komentáře k receptu