Salát z hovězího masa, zeleniny a želé
Suroviny
- 2 g Sůl
- 0.3 g Pepř černý mletý
- 2.5 g Česnek
- 6 g Cukr krupice
- 12 g Cukr krupice
- 4.5 g Cibulka jarní
- 50 g Řeřicha
- 2 g Paprika červená
- 100 g Hovězí kýta
- 10 g Fazole mungo
- 2 g Řasa Nori
- 300 g Želatina plátková
- 1 g Sůl sezamová
- 2 g Sůl sezamová
- 13 ml Omáčka sójová
- 13 ml Omáčka sójová
- 30 ml Ocet kvasný lihový
- 500 ml Voda pitná
- 4 ml Olej stolní
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 76.4 mg
- Draslík 150.4 mg
- Vláknina 388.5 mg
- Vitamín A 388.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
2
Dáme si vařit vodu a zalijeme jí želatinu nakrájenou na dlouhé, tenké proužky. Necháme je okapat a smícháme se sezamovým olejem, který jsme ochutili solí. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a smícháme ho s kořenící omáčkou.
-
3
Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky, kořen řeřichy očistíme a propláchneme ho pod vodou. Červenou papriku zbavíme jádřince, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejné proužky jako maso. Vejce rozmícháme se špetkou soli a usmažíme z něj omeletu na rozpáleném stolním oleji. Omeletu necháme vychladnout a potom ji nakrájíme na nudličky, velké asi centimetr, kterými pokrm posypeme na závěrečnou ozdobu.
-
4
Na 1 lžíci rozpáleného sezamového oleje orestujeme proužky masa. Nad vroucí vodou v páře spaříme výhonky munga se solí a řeřichu. Řeřichu potom nakrájíme na kousky. Mořskou řasu orestujeme na pánvi ve zbylém sezamovém oleji a potom ji rozmačkáme. Servírujeme tak, že smícháme okořeněné želé s proužky masa, výhonky Munga, kousky řeřichy a salát zalijeme octovou sójovou omáčkou. Salát ozdobíme tenkými proužky papriky, omeletou a mořskou řasou.
-
5
Kořenící omáčka: sójovou omáčku smícháme s cukrem, nasekanou cibulkou a česnekem, sezamovou solí a sezamovým olejem. Omáčku okořeníme pepřem.
-
6
Octová sójová omáčka: sójovou omáčku smícháme s octem, lžičkou cukru a sezamovou solí.