Hovězí se solí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Hovězí kýta
  • 1000 g Hovězí plec
  • 400 g Kosti hovězí morkové
  • 180 g Cibule
  • 300 g Mrkev kořen
  • 2 g Hřebíček
  • 400 g Pórek
  • 200 g Kedlubna
  • 160 g Celer - nať
  • 4 g Pepř černý celý
  • 20 g Sůl
  • 3000 ml Voda pitná
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1479 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 221 g
  • Sodík 1601 mg
  • Bílkoviny 99 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 271.7 mg
  • Draslík 1673.2 mg
  • Vláknina 8820.3 mg
  • Vitamín A 8820.3 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut.

  • 2

    Přidáme morkové kosti a vaříme dalších 30 minut.

  • 3

    Cibuli a česnek oloupeme a přidáme s pokrájeným pórkem k vařícímu se masu.

  • 4

    Přidáme oloupané a rozčtvrcené kedlubny, pokrájenou celerovou nať, svazek bylin a koření.

  • 5

    Přisypeme sůl a uvedeme k varu.

  • 6

    Vaříme 135 minut.

  • 7

    Maso servírujeme s povařenou zeleninou a trochou vývaru.

Komentáře k receptu