Kapustovo-pórkový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Špagety
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Kapusta kadeřavá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 335.3 mg
  • Vláknina 6453.5 mg
  • Vitamín A 6453.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu, osolíme, okořeníme, přidáme kousek másla a podlijeme vývarem. Zeleninu dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Pokrm zahustíme hladkou moukou a ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Guláš podáváme s vařenými těstovinami a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekaným česnekem.

Komentáře k receptu