Smažené hovězí maso s pastinákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 47.4 mg
- Draslík 914.1 mg
- Vláknina 16262.8 mg
- Vitamín A 16262.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pastinák oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a opláchneme ve studené vodě. Důkladně osušíme. Maso nakrájíme na nudličky, pórek na silnější plátky, papriku na větší kousky a cuketu na tenké plátky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a nejprve dozlatova osmahneme pastinák. Vyjmeme a osušíme na papírové utěrce. Poté orestujeme masové nudličky a také vyjmeme. Za stálého míchání osmahneme do změknutí česnek spolu s pórkem, paprikou a cuketou. Dle chuti okořeníme.
-
3
Do směsi vmícháme maso a omáčku hoisin a vaříme cca 2-3 min. Dochutíme a podáváme posypané pastinákovými nudličkami.