Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 49 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 277.5 mg
- Draslík 1101.4 mg
- Vláknina 15620 mg
- Vitamín A 15620 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně omyjeme a vypláchneme kuře, ze kterého jsme vyjmuli drůbky a odřízli krk. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pórek a zázvor a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut při mírné teplotě.
-
2
Po 30 minutách vyjmeme kuřecí krk, drůbky i zázvor z hrnce a dáme stranou.
-
3
Očištěnou a nakrájenou mrkev, na jemné nudličky, spolu s nasekanými celerovými řapíky a zbytkem pórku, nakrájeným na kolečka, vložíme do polévky s kuřetem a podle vlastní chuti osolíme. Přidáme víno a nudle a mírně povaříme dalších 15 minut, dokud není vše měkké.
-
4
Vyjmeme kuře, odstraníme kůži a obereme maso z kostí, nakrájíme na větší kousky a vrátíme do polévky.
-
5
Polévku podáváme s opečeným chlebem.