Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 20 g Zázvor celý
  • 40 ml Víno bílé
  • 250 ml Nudle vaječné
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 277.5 mg
  • Draslík 1101.4 mg
  • Vláknina 15620 mg
  • Vitamín A 15620 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyjeme a vypláchneme kuře, ze kterého jsme vyjmuli drůbky a odřízli krk. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pórek a zázvor a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut při mírné teplotě.

  • 2

    Po 30 minutách vyjmeme kuřecí krk, drůbky i zázvor z hrnce a dáme stranou.

  • 3

    Očištěnou a nakrájenou mrkev, na jemné nudličky, spolu s nasekanými celerovými řapíky a zbytkem pórku, nakrájeným na kolečka, vložíme do polévky s kuřetem a podle vlastní chuti osolíme. Přidáme víno a nudle a mírně povaříme dalších 15 minut, dokud není vše měkké.

  • 4

    Vyjmeme kuře, odstraníme kůži a obereme maso z kostí, nakrájíme na větší kousky a vrátíme do polévky.

  • 5

    Polévku podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu