Pórek s uzenými žebry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 11 g
- Sodík 2283 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 934.6 mg
- Vláknina 11232.5 mg
- Vitamín A 11232.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vody dáme vařit omytá uzená žebra a přidáme k nim omytý pokrájený celý pórek. Maso s pórkem musí být ve vodě ponořené. Vaříme do změknutí. Když je maso skoro uvařené, přisypeme do vody propláchnutou rýži, dosolíme vodu podle chuti, opepříme a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká a vsákne větší část tekutiny.
-
2
Jídlo má hustější, ale přesto tekutou konzistenci podobnou čorbě.
-
3
Servírujeme do hlubokých talířů.