Pórková polévka s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 2 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 179.9 mg
- Vláknina 4504 mg
- Vitamín A 4504 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme pórek, koriandr a libeček. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 25 minut. Mezitím uvaříme rýži basmati, kterou použijeme jako zavářku. Polévku rozmixujeme. V průběhu mixování přidáme rýžovou mouku a sušený ovesný nápoj, aby se polévka zahustila. Takto rozmixovanou a zahuštěnou polévku vlijeme zpět do hrnce, přidáme vařenou rýži a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku omastíme panenským olejem.
-
2
Na talíři polévku můžeme ozdobit slabými kroužky pórku.