Hovězí maso v pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 280.1 mg
- Vláknina 5603.3 mg
- Vitamín A 5603.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, opečeme po všech stranách na polovině dávky tuku, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Během dušení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou, přidáme také mletý zázvor.
-
2
Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji k masu, rozšleháme a dále dusíme.
-
3
K téměř měkkému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, osolíme a dusíme doměkka.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.