Sváteční chilli
Suroviny
- 100 g Uzené maso vařené
- 100 g Klobása ostravská
- 80 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 200 g Fazole bílé
- 200 g Fazole červené
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 1 plátek Hovězí vývar základní
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Koření gulášové
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 26 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1818.5 mg
- Vláknina 35215.7 mg
- Vitamín A 35215.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy fazolí přes noc namočíme do vody. Druhý den uvaříme do poloměkka.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Masa a klobásu nakrájíme na kostičky.
-
3
Papriky očisíme a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme najemno.
-
4
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a klobásu, smažíme, až se vysmaží šťáva z masa, vmícháme protlak, přidáme koření, česnek, sůl a vmícháme fazole i s vodou, v níž jsme je vařili. Vše vaříme, až jsou fazole měkké, na závěr vmícháme papriky a dovaříme. Podle chuti okyselíme a podáváme s petrželovou natí.