Cizrnová buddha mísa
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 100 g Ředkvička
- 250 g Vývar zeleninový
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Paprika červená
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 50 g Tortilla chips
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Šalotka
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Koření Taco
- 1.5 polévková lžíce Salsa rajčatová
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1035 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 1215.8 mg
- Vláknina 29203.3 mg
- Vitamín A 29203.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nakrájíme na jemno. Papriku nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme.
-
2
Na oleji opečeme šalotku, papriku a česnek. Poté, co je šalotka do sklovita, přidáme cizrnu, vývar, taco koření a salsu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 10 minut za občasného míchání. Vmícháme koriandr a odstavíme.
-
3
Do dvou až tří misek rozdělíme cizrnovou směs na jednu čtvrtinu prostoru mísy, ke každé přidáme tortilla chipsy na další čtvrtinu. Na další čtvrtinu dáme avokádo nakrájené na kostky spolu s kukuřicí a na poslední čtvrtinu ředkvičky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájené na kostky.