Tomka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 10 ks Cibule
  • 10 ks Paprika zelená
  • 1 kg Rajčata
  • 10 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 638.2 mg
  • Vláknina 10412 mg
  • Vitamín A 10412 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na výseče. Ocet svaříme s cukrem, sladkou paprikou a solí.

  • 2

    Rajčata uvaříme doměkka, rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Papriky s cibulí dusíme na oleji. Poté vlijeme propasírovaná rajčata, svařený ocet a povaříme.

  • 3

    Hotovou směs plníme do skleniček a při 80 °C sterilujeme 15 minut.

Komentáře k receptu