Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 35 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 141.4 mg
- Draslík 747.1 mg
- Vláknina 3334.3 mg
- Vitamín A 3334.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citronovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc.
-
2
Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso.
-
3
Jehněčí maso napichujeme na špejle na střídačku s cibulí a paprikou.
-
4
Grilujeme 7 minut z každé strany (je-li potřeba grilujeme i delší dobu – dobu grilování poznáme tak, že maso zmáčkneme nejlépe na bílém talířku a pokud z něj bude unikat krvavá šťáva, je maso ještě nedopečené).