Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Suroviny
- 55 g Mouka kukuřičná
- 10 ml Olej kukuřičný
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Olihně
- 4 ks Koriandr čerstvý
- 1 ks Paprika červená
- 1.5 ks Limetka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 3 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 199.4 mg
- Vláknina 4120.1 mg
- Vitamín A 4120.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme kukuřičnou mouku, chilli a koření pěti vůní, kurkumu a celerovou sůl. Osolíme a opepříme.
-
2
Olihně omyjeme a osušíme. Otevřeme ji a vnitřek nakrojíme do kříže a nakrájíme na kousky velké 2,5 centimetru.
-
3
Do pánve vlijeme olej a rozehřejeme na 190 °C.
-
4
Kousky olihně obalujeme ve směsi kukuřičné mouky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Počkáme asi 1 minutu, než zezlátnou, vyndáme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. Nesmíme smažit moc dlouho, jinak bude oliheň jako guma.
-
5
Hotové osmažené olihně zdobíme nakrájenými listy koriandru, omytou a na proužky pokrájenou červenou paprikou, nakrájenou chilli papričkou, měsíčky limetky a kůrou nastrouhanou z poloviny limetky.