Těstoviny Farfalle se zeleninou
Suroviny
- 400 g Těstoviny Farfalle
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 179 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 152.6 mg
- Vláknina 13126 mg
- Vitamín A 13126 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme na kolečka a uvaříme do poloměkka v 200 ml mírně osolené vody. Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
-
2
Ve dvou lžicích vody si rozmícháme Solamyl na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med.
-
3
Těstoviny dáme vařit do hrnce se zbylou vodou, kterou ještě osolíme.
-
4
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky.
-
5
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme cibuli, česnek, papriky a mrkev. Pak k zelenině přimícháme uvařené okapané těstoviny.
-
6
Směsí vody, solamylu, sojové omáčky a medu přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme,rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.