Zelenina ochucená kari pastou
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
- 180 g Kukuřice
- 500 g Rýže jasmínová
- 350 g Zelenina wok classic
- 400 ml Kokosové mléko
- 4 kávová lžička Kari pasta
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 kávová lžička Citronová tráva
- 1 ks Paprika červená
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 31 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 770.3 mg
- Vláknina 25905 mg
- Vitamín A 25905 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny.
-
2
Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit.
-
3
Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme.
-
4
Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži.
-
5
Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.