Fazolový salát pálivý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2594.9 mg
  • Vláknina 40130 mg
  • Vitamín A 40130 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.8 mg
  • Vitamín E 21.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé nebo barevné fazole namočíme den předem do studené vody.

  • 2

    Druhý den v té samé vodě vaříme fazoli ještě asi 5 minut,

  • 3

    potom fazoli scedíme, přilijeme k ní čistou vodu, osolíme a vaříme doměkka přibližně 45-60 minut.

  • 4

    Mezitím si v druhém hrnci uvaříme doměkka omyté celé pálivé papriky. Vaříme je asi 25 minut. Měkké papriky slijeme a necháme chvíli v hrnci pod pokličkou "zapařit", aby se lépe slouply. Papriky zbavíme slupky, stopek a jádřinců, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou.

  • 5

    K paprikám přidáme scezené měkké fazole, drobně pokrájený česnek, olej a sůl podle chuti, dobře vše promícháme a dáme vychladit.

  • 6

    Fazolový salát při servírování ozdobíme čtvrtkami omytých rajčat.

Komentáře k receptu