Losos pečený v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Losos obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 2 g Kopr čerstvý
  • 10 ml Ocet vinný
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 518.6 mg
  • Vláknina 3880.8 mg
  • Vitamín A 3880.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a namočíme do marinády připravené z octa a oleje. Lososa v marinádě necháme 1 hodinu uležet. Než se losos namarinuje, připravíme ještě papriku. Papriku očistíme a nakrájíme na hrubší kousky, které smícháme s koprem a na másle podusíme 5 minut. Poté sundáme z tepla.

  • 2

    Nyní nastříháme 4 velké obdelníky alobalu. Alobal ještě vymažeme máslem. Na připravené obdélníky alobalu rovnoměrně rozdělíme papriku a na každý kopeček papriky položíme 1 kousek lososa. Vše úhledně zabalíme. Okraje k sobě přimáčkneme tak, aby nevytekla případná šťáva.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme 30 minut na 180°C. Podáváme se čtvrtkami citronu.

Komentáře k receptu