Paprikové lusky v jemné marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 50 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 169.9 mg
- Vláknina 3227.2 mg
- Vitamín A 3227.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme a mokré je rozložíme na rošt v troubě. Pečeme asi 20 minut, až se na povrchu paprik začnou tvořit bubliny.
-
2
Mírně vychladlé papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na nudličky široké asi 2 cm, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Poskládáme je těsně vedle sebe do mělké mísy. Navrch rozložíme plátky oloupaného česneku, zakapeme sherry octem a olivovým olejem (lusky musí být zalité) a marinujeme asi 2 hodiny.
-
3
Podáváme s bílým chlebem a olivami.