Jihomoravský vepřový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 835.4 mg
- Vláknina 5756.3 mg
- Vitamín A 5756.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso, osolíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme.
-
2
K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky zbavené semen, oloupaná, nakrájená rajčata a hrášek. Vše dusíme do změknutí zeleniny.
-
3
Zvlášť na másle dusíme na plátky nakrájené žampiony. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme dušené žampiony.
-
4
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.