Salát bramborový s nakládanou okurkou a šunkou
Suroviny
- 800 g Brambory
- 100 g Jogurt bílý
- 20 g Pažitka
- 150 g Šunka od kosti
- 1 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 6 polévková lžíce Masový vývar
- 5 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 26 g
- Sodík 3815 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 268.8 mg
- Draslík 1139.4 mg
- Vláknina 17259.8 mg
- Vitamín A 17259.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
-
2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
-
4
Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
-
5
V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborům a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
-
6
Šunku od kosti nakrájíme na nudličky. Nakládané okurky pokrájíme na kostičky. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme skořápku a nakrájíme na kostičky. Pokrájenou šunku, okurky a vejce přidáme do brambor a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
-
7
Potom nasekáme nadrobno pažitku a posypeme s ní hotový salát.