Hovězí závitek s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 4842 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 534.8 mg
- Vláknina 13178.2 mg
- Vitamín A 13178.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naklepeme. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Potom ji vyložíme plátky slaniny, okurky si nasekáme na tenká kolečka, rozložíme je na slaninu.
-
2
Cibuli zbavíme slupky, nadrobno nasekáme a navrstvíme na okurky. Steaky zarolujeme, zpevníme buďto jehlami či špejlemi, nebo je zavážeme nití. Okraje zavineme.
-
3
Houby řádně očistíme, omyjeme a nasekáme na malé kostičky. Ve velkém pekáči si předehřejeme olej, závitky na něm ze všech stran osmahneme. Po 5 minutách přidáme houby, přikryjeme poklicí a smažíme další 2 minuty. Vše zalijeme rajským protlakem, za stálého míchání necháme dusit ještě zhruba 1 minutu. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list.
-
4
Pekáč zalijeme 1/3 zeleninového vývaru a pod poklicí necháme důkladně podusit 45 minut. Občas zamícháme a porce otočíme, postupně zaléváme vývarem. Hotové závitky vyjmeme a zalijeme omáčkou s houbami. Ihned podáváme.