Dresink sherry k letnímu salátu
Suroviny
- 180 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 150 g Cibulka jarní
- 150 g Okurka salátová
- 100 g Salát Polníček
- 80 ml Olej olivový
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Salát Rosso
- 4 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Ocet Sherry
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 507.2 mg
- Vláknina 6867.5 mg
- Vitamín A 6867.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny tři saláty očistíme, ledový salát a Rosso roztrháme na kousky. Dobře opláchneme, necháme okapat. Omyjeme a osušíme okurku a nastrouháme ji na tenké plátky. Omyjeme rajčata, vykrojíme stopku, plody nakrájíme na plátky. Očistíme cibulky, světlou a světle zelenou část nakrájíme na tenká kolečka. Všechny přísady promícháme v salátové míse, posypeme pažitkou. Smícháme sherry, ocet a olej. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a promícháme.