Dresink sherry k letnímu salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 150 g Cibulka jarní
  • 150 g Okurka salátová
  • 100 g Salát Polníček
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Salát Rosso
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 507.2 mg
  • Vláknina 6867.5 mg
  • Vitamín A 6867.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny tři saláty očistíme, ledový salát a Rosso roztrháme na kousky. Dobře opláchneme, necháme okapat. Omyjeme a osušíme okurku a nastrouháme ji na tenké plátky. Omyjeme rajčata, vykrojíme stopku, plody nakrájíme na plátky. Očistíme cibulky, světlou a světle zelenou část nakrájíme na tenká kolečka. Všechny přísady promícháme v salátové míse, posypeme pažitkou. Smícháme sherry, ocet a olej. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a promícháme.

Komentáře k receptu