Zeleninový salát s kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 28 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 517.2 mg
- Vláknina 10327.2 mg
- Vitamín A 10327.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek nakrájený na plátky potřeme olejem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Poté plátky nakrájíme na čtvrtiny.
-
2
Smícháme olej, ocet, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu, kmín, koriandr, jogurt, špetku soli a pepře. Po důkladném promíchání přidáme lilek, znovu promícháme a necháme směs 2 hodiny vychladit. Pak přidáme ještě plátky okurky a rajčat, pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme.