Štika s mrkví a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 800 g Štika obecná
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Cherry rajčata
  • 3 ks Mrkev
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 214.6 mg
  • Vláknina 5500 mg
  • Vitamín A 5500 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou menší štiku (bez šupin) zbavíme hlavy, ploutví, podélně ji rozkrojíme a vykostíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Z tenkého alobalu nastříháme 4 čtverce přibližně 25x 25 cm. Troubu si předehřejeme na 190°C. Omyjeme, osušíme a očistíme zeleninu: mladou jarní mrkev, pórek, chemicky neošetřený citrón a cherry rajčata. Mrkev nastrouháme na tenké hranolky, pórek pokrájíme na tenká kolečka a v míse zeleninu promícháme. Ještě si nakrájíme 8 tenkých plátků slaniny a 4 plátky másla.

  • 2

    Na střed každého alobalu dáme zeleninu, na ni plátek slaniny a másla.

  • 3

    Omyté a osušené porce z čerstvé štiky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a položíme je na zeleninu. Navrch každé porce ryby poklademe zbývající tenké plátky slaniny, přidáme čtvrtku citrónu a rajčátko. Okraje alobalu přitáhneme k sobě a zavineme. Zbývající okraje musíme též zavinout, aby nevytekla šťáva. Takto upravené balíčky poskládáme do malého pekáčku. Pečeme při teplotě 185-190°c přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu