Dušená mrkev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 11.1 mg
  • Vláknina 199.8 mg
  • Vitamín A 199.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na tenčí kolečka nebo na kostičky. Osmahneme v kastrole na másle, mírně podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Potom mrkev zaprášíme hladkou moukou a dodusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec ochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  • 4

    Do hotového pokrmu přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu