Bramborový salát z vařené zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Paprika červená
  • 150 g Fazolky mražené
  • 100 g Hrášek mražený
  • 40 g Kapary sterilované
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 150 g Majonéza
  • 10 g Hořčice
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 1397 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 835.1 mg
  • Vláknina 17397.5 mg
  • Vitamín A 17397.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, mrkev a papriku bez jádřince rozkrájíme také na kostičky. Hrášek a fazolové lusky necháme rozmrazit.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme hrášek, papriku, vaříme dalších 5 minut. Zeleninu scedíme, nacháme okapat a vychladnout. Vsypeme do salátové mísy, přidáme scezené kapary, posekanou petrželku, do majonézy vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a salát v míse zalijeme.

  • 3

    Před podáváním lehce promícháme a necháme v lednici vychladit.

Komentáře k receptu