Bramborová polévka s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1849 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 71.1 mg
- Draslík 911.1 mg
- Vláknina 15995 mg
- Vitamín A 15995 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, pórek na plátky, mraženou zeleninu necháme částečně rozmrazit.
-
2
Do hrnce vsypeme brambory, polévkovou zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme asi 25 minut. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev s pórkem a osmažíme. Podlijeme smetanou, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Brambory s polévkovou zeleninou ve vývaru rozmixujeme, přimícháme mrkev s pórkem a smetanou, osolíme, opepříme a povaříme ještě 5 minut.