Mrkvový koláč s tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 130 g Samokypřicí mouka
  • 10 g Skořice mletá
  • 130 g Cukr krupice
  • 130 g Mrkev kořen
  • 30 g Kokos strouhaný
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tvaroh jemný
  • 230 g Cukr moučkový
  • 25 g Tuk
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 32.5 mg
  • Vláknina 2878.6 mg
  • Vitamín A 2878.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, mletou skořici, špetku soli, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, olovový olej a důkladně promícháme, až vznikne těsto. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno a spolu se strouhaným kokosem a drcenými vlašskými ořechy přimícháme do těsta. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut.

  • 2

    Mezitím připravíme krém. Do misky vložíme měkký tvaroh, přidáme měkké máslo, citronovou šťávu, moučkový cukr a vyšleháme.

  • 3

    Koláč necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na řezy a potřeme tvarohovým krémem.

Komentáře k receptu