Bramborové rösti mrkvové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Mrkev kořen
  • 80 g Cibulka jarní
  • 120 g Šlehačka ve spreji
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 40 g Petržel - nať
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4.44 g Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 581.6 mg
  • Vláknina 9270 mg
  • Vitamín A 9270 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme, nastrouháme najemno, bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Brambory vymačkáme, vsypeme do mísy, přidáme mrkev, cibulku, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborové těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Rösti vyjmeme, necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk, upravíme po dvou kusech na talířky, ozdobíme šlehačkou, posypeme strouhaným parmezánem a posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu