Artyčoky v bramborách
Suroviny
- 200 g Cibule
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Shiitake houby
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 4 ks Artyčoky
- 4 ks Brambory
- 12 ks Karotka baby
- 2 ks Badyán
- 1 stroužek Česnek
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1061 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 131 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 4476.9 mg
- Vláknina 120483 mg
- Vitamín A 120483 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory řádně očistíme kartáčkem, ale neloupeme! Následně je opláchneme pod tekoucí vodou a podélně rozkrojíme napůl. Vydlabeme dužninu, aby vznikla bramborová vanička. Vše osolíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200°C a 15 minut pečeme.
-
2
Artyčoky očistíme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme na 10 dílů. Cibulky a houby očistíme. Mrkve opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme je slupek a část natě odložíme bokem. Fazolky opláchneme, očistíme a nakrájíme na kosočtverce.
-
3
Mrkve společně s fazolkami umístíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme je spařit. Bramborovou dužinu uhněteme do kuliček. Kuličky smícháme společně s cibulí, artyčoky a houbami a celou směs osmahneme na oleji s badyánem.
-
4
Osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku a dochutíme tymiánem. Celou směs umístíme do vaniček a ihned podáváme.