Savojská bramboračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Pažitka
  • 10 ml Polévkové koření
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 283.9 mg
  • Vláknina 11640.1 mg
  • Vitamín A 11640.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nasekáme cibuli, na jemno nastrouháme mrkev, oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Také nastrouháme muškátový oříšek a nasekáme pažitku.

  • 2

    Cibulku do růžova osmahneme na másle a zasypanou mrkví mícháme a necháme dusit, dokud směs nezačne vonět. Posypeme moukou a opražíme, poté zalijeme vodou a přidáme brambory, muškátový oříšek, polévkové koření a sůl. Vaříme cca 15 minut.

  • 3

    Polévku podáváme teplou a bohatě zasypanou pažitkou. Tento pokrm je velmi sytý.

Komentáře k receptu