Karotka s jablky a žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Karotka
  • 200 g Jablka
  • 150 g Žervé
  • 40 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 546.6 mg
  • Vláknina 10424.5 mg
  • Vitamín A 10424.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme, smícháme s karotkou a zakapeme citronovou šťávou. Česnek rozdrtíme. Zálivku připravíme rozšleháním žervé s mlékem a solí.

  • 2

    Ke karotce s jablky přimícháme česnek a pod fólií necháme vychladit. Poté do salátu vmícháme zálivku a podáváme.

Komentáře k receptu