Mrkvové vdolečky se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 hrnek Mléko - podmáslí
  • 0.5 hrnek Cukr krupice
  • 1.5 hrnek Mouka polohrubá
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 114 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 143.9 mg
  • Vláknina 7008 mg
  • Vitamín A 7008 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixeru smícháme mouku, 1/4 hrnku cukru, kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu. Přidáme kandovaný zázvor a vše ušleháme. Přimícháme nakrájené máslo a těsto přendáme do mísy.

  • 2

    V mixeru rozmixujeme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev. Přidáme ji k těstu a postupně přimícháváme podmáslí. Těsto na pracovní desce krátce prohněteme, rozválíme na plát silný 2,5cm a posypeme zbylým cukrem. Plát rozdělíme na 8 dílů a položíme je na plech potřený olejem asi 2,5cm od sebe.

  • 3

    Vdolečky pečeme ve středně vyhřáté troubě 18-20 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu