Venkovský hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 500 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Cukr krupice
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 450 g Ledvinky jehněčí
  • 750 ml Vývar jehněčí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 337 g
  • Sodík 931 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 582.9 mg
  • Draslík 2588.1 mg
  • Vláknina 27113.2 mg
  • Vitamín A 27113.2 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej a po částech na něm středně zprudka smažíme

  • 2

    5 minut maso. Maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce vložíme ledvinky a smažíme je 3-5 minut. Vyjmeme je a odložíme stranou.

  • 3

    Do hrnce dáme kostičky brambor, kolečka mrkve, nasekanou cibuli. Smažíme 5 minut, potom je vyjmeme.

  • 4

    Do zapékací mísy vložíme vrstvy kotlet, ledvinek a zeleniny. Posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Doprostřed vložíme bylinky, navrch klademe brambory. Přilijeme dostatečné množství vývaru, aby sahal až k vrstvě brambor. Zakryjeme těsnou poklicí a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, aby maso i zelenina změkly.

  • 5

    Sejmeme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a 20-30 minut necháme vrstvy brambor zapéci dohněda. Před podáváním posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu