Karotka v sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 834 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 808.3 mg
- Vláknina 12400 mg
- Vitamín A 12400 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší špalíčky. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, osladíme a přidáme máslo. Vaříme zprudka, aby se voda rychleji odpařovala. Jakmile šťáva začne houstnout, zmírníme oheň, promícháváme a obalujeme ve vzniklém sirupu. Až bude karotka lesklá od másla, odstavíme.
-
2
Podáváme s vařeným bramborem.