Tofu tempura

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Cuketa
  • 130 g Karotka baby
  • 130 g Baby kukuřice
  • 130 g Pórek
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 230 g Sýr sójový - Tofu
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Zázvor celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.06 dl Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 630.7 mg
  • Vláknina 22894.5 mg
  • Vitamín A 22894.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baby karotku s cuketou rozpůlíme podélně, kukuřičky a pórky necháme v celku, lilky rozčtvrtíme a tofu rozkrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.

  • 2

    Kořenovou mrkev, zázvor a pórek nakrájíme na nudličky, odložíme stranou a použijeme jako oblohu.

  • 3

    Těsto:

  • 4

    Žloutky rozšleháme s vodou, přidáme 180 g mouky a vyšleháme těstíčko k obalování. Mezitím rozehřejeme olej na 180 °C.

  • 5

    Zbylou mouku nasypeme na talíř a obalíme v ní tofu se zeleninou. Tofu poté namočíme do těstíčka, vložíme do rozehřátého oleje a 3 minuty smažíme dozlatova. Osmažené tofu odložíme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Poté udržujeme v teple.

  • 6

    Zeleninu postupně obalujeme v těstíčku a také osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek a poté upravíme na mísu.

  • 7

    Omáčka:

  • 8

    Stroužek česneku prolisujeme, zázvor nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na omáčku.

  • 9

    K zelenině přidáme tofu, ozdobíme nudličkami syrové zeleniny a samostatně podáváme omáčku.

Komentáře k receptu