Dušený králík se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kedlubna
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Brambory
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 kg Králík
  • 1 kg Rýže dušená
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 215 mg
  • Draslík 1000.3 mg
  • Vláknina 9461.6 mg
  • Vitamín A 9461.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, osolíme a naporcujeme na 8 kusů.

  • 2

    Vedle očistíme a nakrájíme brambory, cibuli, mrkev a kedlubnu na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky.

  • 3

    Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli spolu s česnekem, přidáme brambory, nasekaný řapíkatý celer a petrželovou nať, mrkev a kedlubnu a osmahneme. Vložíme kusy masa, opečeme je z obou stran a podlijeme vodou, aby byly ponořené, opepříme a osolíme, přiklopíme a hodinu dusíme.

  • 4

    Hotové měkké maso vyjmeme a zeleninu spolu s vypečenou šťávou rozmixujeme. Jednotlivé porce masa podáváme se zeleninovou omáčkou a dušenou rýží.

Komentáře k receptu