Dušený králík se zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 152 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 215 mg
- Draslík 1000.3 mg
- Vláknina 9461.6 mg
- Vitamín A 9461.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, osolíme a naporcujeme na 8 kusů.
-
2
Vedle očistíme a nakrájíme brambory, cibuli, mrkev a kedlubnu na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky.
-
3
Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli spolu s česnekem, přidáme brambory, nasekaný řapíkatý celer a petrželovou nať, mrkev a kedlubnu a osmahneme. Vložíme kusy masa, opečeme je z obou stran a podlijeme vodou, aby byly ponořené, opepříme a osolíme, přiklopíme a hodinu dusíme.
-
4
Hotové měkké maso vyjmeme a zeleninu spolu s vypečenou šťávou rozmixujeme. Jednotlivé porce masa podáváme se zeleninovou omáčkou a dušenou rýží.