Mrkvové karbanátky s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle plátky
  • 500 g Mrkev kořen
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Minerální voda jemně perlivá
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 310 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 160.8 mg
  • Vláknina 10049.8 mg
  • Vitamín A 10049.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostky a namočíme do vody. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, oloupaný zázvor nastrouháme najemno.

  • 2

    Oloupanou cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Smícháme ji s mrkví, zázvorem a vejci, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Plech vyložíme pečicím papírem. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, posypeme je plátky mandlí a klademe na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 20 minut.

  • 4

    Tvaroh rozmícháme s minerální vodou, vmícháme nakrájenou pažitku, sůl a kari koření.

  • 5

    Mrkvové karbanátky rozdělíme na talíře s omytými listy salátu.

Komentáře k receptu