Fazolová pánev s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 g Mrkev kořen
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 308 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 909.2 mg
  • Vláknina 22018.8 mg
  • Vitamín A 22018.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné fazolky nakrájíme na kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory, fazolky, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, lístky šalvěje a opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut.

  • 3

    Nakonec na pokrm rozdrobíme ovčí sýr a podáváme.

Komentáře k receptu