Karbanátky z mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.1 ks Olej stolní
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 318 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 201.1 mg
  • Draslík 114.1 mg
  • Vláknina 8926.4 mg
  • Vitamín A 8926.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev na hrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Osolíme, podusíme do měkka a necháme vychladnout. Přidáme na oleji zpěněnou, jemně nakrájenou cibuli, dvě vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření, promícháme a necháme 30 minut v chladu.

  • 2

    Z hmoty tvarujeme malé placičky, obalujeme je v rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Ještě horké odložíme na papírovou utěrku.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu