Zeleninová majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 322.5 mg
  • Draslík 139.2 mg
  • Vláknina 3633.7 mg
  • Vitamín A 3633.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žloutků a oleje umixujeme hustou majonézu.

  • 2

    Část majonézy z mixéru odebereme a do zbytku vmixujeme na malé kousky nakrájenou, omytou mrkev, celer, rajčata a jablka. Obě poloviny majonézy smícháme a ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu