Mrkev s fazolkami na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 106.5 mg
  • Vláknina 10264.8 mg
  • Vitamín A 10264.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v osolené vodě, nakrájíme na proužky.

  • 2

    Očištěné fazolky pokrájíme na delší proužky, vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka. Ocedíme je, necháme okapat.

  • 3

    Potom mrkev i fazolky osmahneme na másle, podlijeme smetanou, podusíme, podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu